AGD             Wedstrijdinfo
            Home
          Gymnasten
          Trainingsinfo   
          Wedstrijdinfo
          Resultaten
          In de kijker !
 
 

Toernooi Recre@ te Lauwe op 6 November 2011

Op zondag 6 november gingen onze wekkers wel  heel vroeg! We moesten op wedstrijd naar Lauwe, voor de meeste hun eerste wedstrijdje, SPANNEND!!! We werden in 2 groepjes verdeeld, Pupillen (Gotelaere Marie, Goudenhooft Maité en Vermote Brooklyn) en Benjamins ( Dehouck Britt, Derez Kayleigh, Knockaert Manou, Room Jill, Lahaye Barbara Segier Amarise en Verstraete Paulien). Groepje 1 (pupillen) starten aan de sprong, als 2e toestel Barre, 3e toestel balk en als laatste toestel Grond. Groepje 2 (Benjamins) starten aan de Barre, als 2e toestel Balk als 3e toestel Grond dan een rotatie rust en als laatste sprong.We kwamen aan de start met heel wat zenuwen maar allemaal  deden ze heel goed hun best en turnden echt een super wedstrijd! We mogen niet vergeten dat het voor de meeste hun 1e wedstrijdje was. Jammer dat niet alles correct verlopen is, maar toch blikken we terug op een hele mooie wedstrijd! Tijdens de prijsuitreiking kwam er een verrassing : Heel wat poduimplaatsen voor Lauwe zelf maar Vlamertinge kaapte toch de 3e plaats bij de Benjamins weg, Amarise Segier. Opmerkelijk is ook de 2° beste score van Marie Gotelaere aan de barre en op de balk behaalde Amarise de 2° beste score en Paulien Verstraete en Britte Dehouck zorgden allebei voor een execo derde beste score.

Resultaten pupillen :

5 Gotelaere Marie 
6 Vermote Brooklyn 
13 Goudenhooft Maité 

Resultaten benjamins

3 Segier Amarise 
4 Verstraete Paulien
5 Dehouck Britt 
8 Lahaye Barbara 
10 Room Jill 
11 Knockaert Manou 
13 Derez Kayleigh 

 

(foto's & resultaten anderen volgen)

Sterke prestatie van de gymnasten ABC niveau tijdens de Zuid West Cup te Lauwe 5/11/2011

In de hoogste klasse het A niveau won Elly Delaplace overtuigend haar wedstrijd. Elly kon al haar oefeningen starten met startwaarde 10 en overklaste alzo haar tegenstand.Enkel aan de opsprong op de balk liet Elly een steekje vallen. Elly kan haar oefeningen nu nog wat bijschaven op spanning en elegantie en haar seizoen 2011-2012 wordt veelbelovend !

In het B niveau behaalde minieme 1 Louise Maeckelberg een mooie derde plaats. Louise turnt haar nieuwe elementen nog niet overtuigend maar aangezien deze wedstrijd zeer vroeg op het seizoen komt, turnde Louise een meer dan voortreffelijke wedstrijd. Minieme 2 Katerina Vasilevsky eindigde tweede. Katerina ging in de fout aan de brugoefening maar kon dit mooi oplossen en alzo kwam ze niet ten val. Ook haar balkoefening was schitterend ! Op de grond starte Katerina met een prachtige streksalto voor maar kon haar hoogte niet opvangen en miste alzo de daarop volgende voorwaartse salto. Haar schroefreeks en andere reeksen kon ze, ondanks wat pijn aan haar voet, toch nog mooi afwerken. Aan de sprong werden dan geen risico's genomen omwille van haar voet en werd de oefening beperkt tot een overslag.

In het C niveau debuteerde Hanne Duhayon. Hanne turnde zeer zelfzeker alsof ze al jaren wedstrijden turnt. Ze begon met een prachtige balkoefening en toonde onmiddellijk aan de tegenstand dat zij aasde op de titel. Ook haar grondoefening en sprong waren prachtig. Enkel aan de barre mist Hanne nog wat moeilijkheid maar niettegenstaande een iets mindere startwaarde aan dit toestel wist Hanne toch overtuigend het goud binnen te halen.

Minieme 2 Tessa Van Dongen moest jammer genoeg forfait geven. Tessa bezeerde tijdens de laatste training haar voet en er werden geen risico's genomen dus was Tessa deze keer supporter ipv gymnaste

Bij de beloften was het een Vlamertingse strijd voor het podium. Hannah Huyghe die vooral schitterde aan brug en grond won de titel voor Nona Haeyaert en Lotte Depuydt. Hannah turnde veel zelfzekerder dan vorig seizoen en dit werd dan ook beloond met goud. Nona turnde eveneens een schitterend parcours maar moest nipt de duimen leggen voor haar clubgenote. Lotte had pech op de grond. Haar streksalto voor en overslag streksalto werden door de jury niet aanvaard en alzo verloor Lotte enkele kostbare puntjes. Ook aan balk had Lotte meer pech dan haar vriendinnen. Shaeny Vandemoortele die vooral aan de brug super scoorde eindigde all round op een vijfde plaats. Op balk verloor Shaeny iets teveel puntjes.

De Vlamertingse junioreswedstrijd werd een Vlamertingse paradestukje. Flore Callens en Esther Bucquoye turnden beide een prachtige wedstrijd. Vooral hun balkoefeninen waren oefeningen om u tegen te zeggen. Maar ook tijdens hun grondoefeningen kregen ze de zaal stil ! Klasse dames !

Bij de seniors werd ook gehoopt dat de Vlamertingse meisjes zich in de top konden nestelen. Ellen Vermeersch - met een super tsukahara, een mooie brugoefening, een balk zonder val en een prachtig grondoefening - behaalde de titel.
Clubgenote Emma D'hondt - die vorig jaar geplaagd was van meerdere kwetsuren - turnde een prachtige come back. Ook zij wist op de balk te blijven en op de grond turnde ze een mooie voorwaartse en rugwaartse schroef. Aan de brug lukte emma haar nieuwe afsprong.De zilveren medaille was dan ook meer dan verdiend.

Emma Tijdens haar afsrong barre

Het viertal Flore, Esther, Emma en Ellen verdedigen binnen veertien dagen hun titel tijdens de Vlaamse interclubkampioenschappen. Als de meiden turnen zoals in Lauwe dan is de concurrentie gewaarschuwd.

De beloften Hannah, Nona, Lotte en Shaeny hopen eveneens om tijdens die interclub te schitteren en hopelijk kan hun ploegkameraad Tessa Van Dongen er ook weer bij zijn.

Internationale Wase Gym Cup Melsele.De eerste wedstrijd van het seizoen  voor de AB gymnasten was een ploegenwedstrijd, goed voor de teamspirit! Emma Verbiese, Dore Lepla, Eva Naessens en Nona Laroye bewezen meteen dat ze een prima team waren! Alle gymansten turnden een mooie wedstrijd! Slechts 2 vallen over de hele wedstrijd, zeker niet slecht voor het begin van het seizoen!
Emma turnde als jongste van de ploeg een mooie wedstrijd. Wel nog basisoefeningen daar ze nog niet lang terug is uit kwetsuur. Vooral haar barreoefening was super mooi.
Dore Lepla turnde een wedstrijd zonder val, alleen aan brug moet nog wat gewerkt worden en daar gaat ze dan ook voor! Doe zo voort meid!
Nona turnde een mooie wedstrijd met enkel 1 val van balk. Grond heel goed met een mooie streksalto voor bolletje voor het eerst in haar oefening, sjiek!
Eva toonde dat ze, na een jaar zonder wedstrijden, helemaal terug is! Een wedstrijd zonder val en een mooie nieuwe grondoefening. Blijf hard werken en dan zit er zeker nog groeipotentieel in!

De Vlamertingse meisjes werden 5° op 13 ploegen, een knap resultaat waar ik fier op ben! De Duitse ploeg was de verdiende winnaar, wat een niveau!

Doe zo voort girls!!! Blijf ervoor gaan en hard werken en dan komen we er wel!

Groetjes van een gelukkige trainster,
Ellen

 

  

 

   
Turnkring Vlamertinge VZW , Els Vanhaute Veurnseweg 67 8900 Brielen (Ieper) Tel : 0496 20 06 06
Rek.nr: 750-9499361-18