Kdn MET BEPERKING       In de kijker !
            Home
          Activiteiten
          Groepsfoto 
          In de kijker !    
 
 

Op zaterdag 6 december 2008 overhandigde de GKAI 500 euro aan onze afdeling kinderen met beperkingen.
 
Zoals u waarschijnlijk weet startte Turnkring Vlamertinge in september 2006 met het initiatief 'Turnen voor kinderen met een beperking', een initiatief dat na twee jaar nog altijd zeer gewaardeerd wordt.  In het seizoen 2006-2007 namen 6 kinderen met een beperking aan dit initiatief deel. In het seizoen 2007-2008 groeide het aantal leden naar 24 kinderen, waar we nu voor het actuele seizoen 32 kinderen met beperking wekelijks mogen verwelkomen.
De kinderen turnen iedere zaterdagvoormiddag tussen 9 en 10 uur, turnen aangepast aan elk hun individueel ritme.  Dit wordt gegeven door 3 gediplomeerde trainsters die ervaring hebben met kinderen met een beperking.  Ze worden wekelijks bijgestaan door 3 ervaren hulptrainsters.
 
Dit initiatief is De Gilde der Kinesitherapeuten van het arrondissement Ieper (G.K.A.I.) niet ontgaan. Leden van deze Gilde hebben de Turnkring Vlamertinge leren kennen en in het bijzonder het initiatief "turnen voor kinderen met een beperking".  Als blijk van waardering en dank kwam een delegatie van deze Gilde der Kinesitherapeuten van het arrondissement Ieper (G.K.A.I.) zaterdagvoormiddag een cadeaucheque van 500 euro overhandigen aan de groep "Turnen voor kinderen met een beperking".
Het geschonken bedrag zal gebruikt worden om aangepast turnmateriaal voor deze groep te kopen.

 

 

Nieuw turnmateriaal voor kinderen met beperkingen

VLAMERTINGE - De Turnkring Vlamertinge (Ieper) heeft een pakket aangepast spel- en turnmateriaal gekregen van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen (GymFed) voor haar G-werking. Dit is een werking voor kinderen met beperkingen.

Sinds vorig jaar is de Turnkring Vlamertinge gestart met turnlessen voor kinderen met beperkingen. Het werd meteen een succes. Wekelijks komen zo'n twintig kinderen op zaterdagvoormiddag naar het Westhoek Turncentrum in Vlamertinge voor hun trainingsuurtje. Ze komen uit de hele regio.

Vier ervaren trainsters die een speciale opleiding kregen, begeleiden de kinderen. Zij worden bijgestaan door enkele hulptrainers, zodat de kinderen individueel of in kleine groepjes van dichtbij intens begeleid worden.

'We gaan uit van de mogelijkheden van de kinderen en houden rekening met hun handicap', zegt trainster Detje Maerten, die een neefje heeft met beperkingen. 'De oefeningen en de moeilijkheidsgraad worden aangepast aan hun kunnen.' Zo maken de kinderen spelenderwijs kennis met het springtouw en verschillende toestellen maar ook grondoefeningen staan op het programma. 'Hun favoriete afsluiter is de trampoline. Daar kijken ze telkens naar uit. We krijgen enorm veel dankbaarheid. Het is ongelooflijk te zien hoe goed ze zich hier voelen', zegt Detje.

Zaterdag kwam een delegatie van GymFed een pakket aangepast spel- en turnmateriaal overhandigen. Op die manier drukte de Gymfed haar waardering uit voor deze G-werking. De oogjes van de kinderen blonken bij het zien van al dat nieuw en uitnodigend spelmateriaal. (pli)


Bron : Het Nieuwsblad Piet Lesage Foto : Bart Vandenbroucke

 

 
Turnkring Vlamertinge VZW , Els Vanhaute Veurnseweg 67 8900 Brielen (Ieper) Tel : 0496 20 06 06
Rek.nr: 750-9499361-18