KRANTENKNIPSELS
          Kleuters
          Recreanten
             Kd met beperking
          Volwassenen
          AGD
          AGH
          Tumbling
          Ex-competitie
            Gymnast v/d Week
          Trainers
          Bestuur
          Oudercomité
          Wist je datjes
          Nieuwsbrief   
          Foto's
          Agenda
          Krantenknipsels
          Clubkledij
          Turnzaal 
          Verhuur airtrack
          Info turnfeest
          Toffe Links
a
 

Gymnasten aan het werk in Oostakker, Sint-Gillis-Waas en Oostende

Turnkring scoort op verplaatsing

 

VLAMERTINGE - De gymnasten van Turnkring Vlamertinge waren op drie plaatsen in het land aan het werk. Zowel in Oostakker, in Sint-Gilles-Waas en in Oostende zorgden ze voor prima prestaties.

In Oostakker namen de tumblingers deel aan de Vlaamse kampioenschappen. Bij de benjamins A niveau verlengde Melanie Merveillie haar titel van 2007. Ook senior B Jonas Onraet verlengde probleemloos zijn titel. Bij de beloften B werd Jochen Dewancker Vlaams kampioen. Miniem A Yari Delaey toonde dat hij de wild card voor het Vlaams kampioenschap dubbel en dik verdiende, want ook hij behaalde de titel. Timo Fiey zorgde bij de miniemen B voor zilver. Andere resultaten : miniemen B meisjes : 7. Imelie Merveillie 15. Febe Neuville. Juniors B : 4. Lynn Wolters Seniors B : 5. Astrid Lannoy.

In Sint-Gillis-Waas was het de beurt aan de Vlamertingse jongens om te strijden voor de provinciale titel. Bij de beloften A schreef Bram Louwije opnieuw de open titel op zijn naam. Bij de pupillen 1A werd Rune Putman vijfde en bij de pupillen 2A mocht Kanzi Louagie het schavotje op voor de zilveren medaille.

In Oostende waren de meisjes actief. Pupillen Emma Verbiese en Katerina Vasilevskiy zorgden voor zilver, Dille Dornez en Bauke Leire voor brons. Bij de miniemen B werd Flore Callens derde. Bij de benjamins 1A behaalde Dore Lepla de tweede plaats. Bij de benjamins 2A zegevierde Eva Naessens. Clubgenote Nona Laroye eindigde zesde. Loon naar werken dus voor de A turnstertjes die in het speciale privé-voorbereidingsproject gestapt zijn, waarbij school en turnen gecombineerd worden. Uiteraard gaat er ook een pluim naar trainster Ellen Grillet, die 's avonds bij de seniors A een bronzen plak behaalde. Op zondagmorgen trokken voorzitter Els Vanhaute en secretaris Carin Coutigny naar Gent om er het kwaliteitslabel in ontvangst te nemen. De club behaalde het label met 92 % en dit is de tweede beste Vlaamse prestatie.

Op de foto zien we Astrid Lannoy, Rune Putman, Imelie Merveille, Lynn Wolters, Flore Callens, Ellen Grillet, Dille Dornez, Bauke Leire, Kanzi Louagie, Emma Verbiese, Timo Fiey, Melanie Merveille, Bram Louwije en Eva Naessens. (GF)


Krant Van West-Vlaanderen editie West - 28-03-2008

   

 

   
   
Turnkring Vlamertinge VZW , Els Vanhaute Veurnseweg 67 8900 Brielen (Ieper) Tel : 0496 20 06 06
Rek.nr: 750-9499361-18