KRANTENKNIPSELS
          Kleuters
          Recreanten
             Kd met beperking
          Volwassenen
          AGD
          AGH
          Tumbling
          Ex-competitie
            Gymnast v/d Week
          Trainers
          Bestuur
          Oudercomité
          Wist je datjes
          Nieuwsbrief   
          Foto's
          Agenda
          Krantenknipsels
          Clubkledij
          Turnzaal 
          Verhuur airtrack
          Info turnfeest
          Toffe Links
a
 

Vleteren huldigde zijn sportieve inwoners in De Sceure

Proficiat Luc, Melanie en José!

 

OostvleterenIn De Sceure in Oostvleteren werd vorige donderdag hulde gebracht aan de sportlaureaten. Een piepjonge dame en twee mannelijke veertigplussers behaalden de sportieve titels.

Luc Derdaele (51) uit de Woestenstraat in Oostvleteren werd Sportman van het jaar. Hij is al meer dan 25 jaar lid van De Lustige Trappers Oostvleteren, en hij beklom driemaal de Mont Ventoux. Michel Noppe van De Lustige Trappers kwam de trofee in ontvangst nemen voor de afwezige Luc Derdaele.

Snelheid, kracht en techniek

Melanie Merveillie (10) werd Sportvrouw van het Jaar. Deze turnster uit de Poperingestraat 48 in Woesten won vorig jaar alle West-Vlaamse en Open kampioenschappen tumbling en artistic. Haar trainer is Roland Ollevier, zij is lid van de Turnkring Vlamertinge. Melanie Merveillie : "Ook mijn zus Imelie (12) werd vorig jaar kampioene, maar dan bij de miniemen. Ik zat toen in de categorie instappers." Tumbling is een turndiscipline waarbij het er op aankomt sierlijke bewegingen te maken door afwisselend op handen en voeten te springen. Dat gebeurt op een 26-meter lange verende baan. Om voldoende te kunnen aanlopen, wordt er een niet-verende aanloopstrook van maximaal tien meter voor geplaatst. Bij de tumblingreeksen wisselen overslagen, flikflakken, salto's en schroeven elkaar in een snel tempo af. Snelheid, kracht en techniek zijn de basisvereisten om de delen aan elkaar te schakelen tot een sprongenreeks. Lenigheid is ook hier een belangrijk voordeel inzake uitvoering van bepaalde delen, zoals hoeksalto's'. Melanie werd ook al dit jaar provinciaal en Vlaams kampioene.

Moeilijk te motiveren

Sportraadvoorzitter José Marchand (46) uit de Martin Vandewynckelstraat 3 kreeg de trofee voor Sportverdienste voor zijn verdiensten bij de handboogmaatschappij St.-Joris Oostvleteren, waarvan hij voorzitter is. De club heeft nog slechts een twaalftal leden. "Sinds 35 jaar probeer ik de jeugd weer bij het boogschieten te betrekken, want die is voor deze volkssport nog moeilijk te motiveren", aldus José Marchand.

De drie laureaten ontvingen een prachtige trofee, die verwijst naar hun sporttak. (AHP)

De Vleterense sportlaureaten werden gehuldigd in De Sceure. (Foto MD)


Krant Van West-Vlaanderen editie West - 11-04-2008

   

 

   
   
Turnkring Vlamertinge VZW , Els Vanhaute Veurnseweg 67 8900 Brielen (Ieper) Tel : 0496 20 06 06
Rek.nr: 750-9499361-18